Straalkanker: houdt een hoefschoen de hoef droog?

Het is bijna onmogelijk om hoeven 100% droog te houden. Bij straalcanker is het vooral belangrijk dat de hoeven van je paard niet week worden van nattigheid. 
Er is geen hoefschoen die volledig waterdicht is.
Het beste advies zou zijn om twee paar hoefschoenen aan te schaffen en deze regelmatig te wisselen. Zo kun je altijd een paar schoonmaken en goed laten opdrogen voordat je de hoefschoenen opnieuw gebruikt.

Je zou ook de hoef voordat je de (medische) hoefschoen aantrekt in kunnen pakken met verband en dit dagelijks verschonen. Daaroverheen zou je dan ter bescherming van het verband een Easyboot Zip kunnen aantrekken. Heeft je paard meer ondersteuning nodig dan kun je dit ook met bijvoorbeeld de Equine Fusion All Terrain Ultra of de Easyboot Cloud of een andere medische hoefschoen doen.
Er bestaan sprays die (hoef)schoenen waterafstotend maken, maar dat helpt waarschijnlijk niet voldoende.
Belangrijk om te weten is dat er ook (transpiratie)vocht uit de hoef zelf komt. Hierdoor kan het in de hoefschoenen ook vochtig worden. Unique-horn Magic Hoof Powder is hiervoor een zeer geschikt product. Het helpt indrogen door de aanwezige zink en diatomeeënaarde.

Daarnaast ondersteunt het de straal in zijn herstel. Prettige bijeenkomstigheid is dat met Unique-horn Magic Hoof Powder het klimaat in de hoefschoenen zo gezond mogelijk blijft: bacteriën en schimmels krijgen geen kans om te groeien. De hoefschoenen gaan dan bij medisch gebruik ook niet zo stinken.
Neem gerust contact met ons op voor hulp bij je keuze voor de best passende medische hoefschoenen.
Categorieën: FAQ Algemeen